schietdiciplines


De schietsport kent een grote diversiteit aan onderdelen.

Ze wordt namelijk beoefend met verschillende vuur- en luchtdrukwapens.   


Niet alleen de gevorderde, maar ook de beginnende schutter kan op onze banen onder optimale omstandigheden de verschillende schiettechnieken aanleren/trainen en verbeteren. Door de speciale kleurenstelling van onze banen heeft men een rustig beeld waardoor men gemakkelijk hoog zal kunnen scoren. Met het eigen wapen of een wapen van de vereniging, welke aan alle eisen voldoet.


Onze vereniging beschikt over zowel links- als rechtshandige wapens, zodat iedere deelnemer de mogelijkheid heeft om het sportschieten onder de knie te krijgen.


Binnen onze vereniging kunnen de volgende disciplines van de schietsport beoefend worden:


KKG - Klein Kaliber Geweer
Bij deze discipline schiet men (geknield) met geweren van het kaliber .22. De kaarten waarop men schiet staan op een afstand van 12 meter en bevatten ieder vijf zgn. 'rozen' met een score van 1 tot 10, waarop éénmaal geschoten dient te worden.KKP - Klein Kaliber PistoolBij deze discipline schiet men (staand) met pistolen van het kaliber .22

Het pistool wordt met één hand bediend terwijl men vijf maal schiet op dezelfde roos. Een pistoolkaart heeft een grotere roos dan bij KKG en staat op 10 meter afstand.
LG - Luchtgeweer


Bij het schieten met luchtgeweer wordt staand geschoten. De kaarten bevatten een iets grotere roos dan bij KKG en staan op 10 meter afstand.

LGO - Luchtgeweer opgelegd


Het schieten met luchtgeweer opgelegd is sinds 2012 bij SV Oost Gelderland toegevoegd naast de huidige disciplines, om aan competities te mogen deelnemen moet u minimaal 60 jaar zijn of een gemiddelde hebben van beneden de 30 punten (bij sv O.G. bekend) De kaarten en afstand zijn gelijk aan het 'normale' luchtgeweer schieten.LP - Luchtpistool
Deze discipline schiet men (staand) met pistolen van het kaliber 4.5mm

Het pistool wordt met één hand bediend terwijl men vijf maal schiet op dezelfde roos. Een pistoolkaart heeft een grotere roos dan bij KKG en staat op 10 meter afstand.
Uiteraard is het toegestaan om meerdere disciplines te beoefenen. Het is voor juniorleden slechts toegestaan om met luchtwapens te schieten.

Bij iedere discipline bestaat de mogelijkheid om, naast de eigen competitie binnen de vereniging, deel te nemen aan competities en wedstrijden die georganiseerd worden door 'Schietvereniging Oost Gelderland' en/of de

'Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie'.