historie


Schietsportvereniging IJzevoorde Slangenburg is opgericht naar aanleiding van

de opheffing van de toenmalige schaatsclub in IJzevoorde.


Er werd vroeger geschaatst op de gracht van kasteel Slangenburg, maar dit werd op een gegeven moment onmogelijk gemaakt door de aanleg van een brug over de gracht.


De voorzitter van de schaatsclub H. Dales en de penningmeester J. Roenhorst vroegen zich af of een schietvereniging geen alternatief zou zijn voor de schaatsclub.


Bij veevoederbedrijf Kemper in IJzevoorde werd in de opslagruimte een baantje gemaakt tussen de zakken veevoeder, dat heeft ongeveer een half jaar geduurd.


Daarna kreeg men de gelegenheid om in het voormalige Zondagschool gebouw te  gaan schieten op de kruising Turfweg/Diepengoorsestraat.


Die locatie ligt exact op de grens van de gemeente Doetinchem en de gemeente Zelhem. De schutter zat in Doetinchem te schieten op een kaart die op Zelhems grondgebied stond.


In het verderop gelegen IJzevoorde werd de kleuterschool ondergebracht in een nieuw gebouwde basisschool waardoor er een gebouw vrij kwam.


SIJS kreeg de gelegenheid om het gebouw over te nemen. 


Er werd door vele vrijwilligers hard gewerkt aan een moderne schietaccommodatie met 10 banen voor zowel lucht als vuur schutters. op 20 juli 1985 werd de eerste steen van de schietbaan gelegd door

Dhr Johan Roenhorst, de VoorzitterOp deze banen werd een elektronisch kaarttransportsysteem geinstalleerd, naderhand werd er nog een ventilatie/afzuig systeem gemonteerd en kregen we de beschikken over centrale verwarming.